ПО ОБВИНЕНИЕ НА СОФИЙСКА РАЙОННА ПРОКУРАТУРА НА 4 ГОДИНИ И 6 МЕСЕЦА ЗАТВОР Е ОСЪДЕН МЪЖ, ЗАКАНИЛ СЕ С УБИЙСТВО НА ЖЕНА

28 Май 2024 г.

По внесен обвинителен акт на Софийска районна прокуратура е осъден мъж на затвор за закана с убийство, отправена спрямо жена.

На 20.12.2021 г. около 15,11 часа пред входна врата на апартамент в гр. София, обвиняемият Е.К. се заканил с убийство на В.В. с думите: „Излизай, ще те убия. Отвори, ще те убия, ще те разпоря“ и това заканване възбудило основателен страх за осъществяването му у жената.

Преди да се стигне до заканата, обвиняемият Е.К. е изтърпявал ефективно наказание „лишаване от свобода“ в затвор по обвинение на Софийска районна прокуратура за опит за изнасилване на В.В. през 2018 г. След като изтърпял ефективна присъда и излязъл от затвора, Е.К. отишъл на адреса на В.В. и й се заканил с убийство.

По случая e водено досъдебно производство за престъпление по чл.144, ал.3, вр. ал.1 от НК. В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства за виновността на Е.К.

Състав на Софийски районен съд призна Е.К. за виновен по повдигнатото му обвинение и му наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 4 години и 6 месеца, което следва да бъде изтърпяно ефективно при първоначален „строг“ режим.

Присъдата подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.