ПО ИСКАНЕ НА СОФИЙСКА РАЙОННА ПРОКУРАТУРА СЪДЪТ ЗАДЪРЖА ПОД СТРАЖА МЪЖ, ИЗВЪРШИЛ ХУЛИГАНСКИ ДЕЙСТВИЯ ДОКАТО ШОФИРА ЛЕК АВТОМОБИЛ

11 Март 2024 г.

По искане на Софийска районна прокуратура съдът задържа под стража мъж, извършил хулигански действия докато шофира лек автомобил .

Н.Н. е привлечен към наказателна отговорност, за това че на 07.03.2024 г. около 20,50 часа, докато шофирал лек автомобил марка „Порше“  по бул. „Околовръстен път“ в гр. София, обвиняемият извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред. Н.Н. сменял рязко лентите за движение по пътя, светел с дълги и къси светлини, псувал шофьор на лек автомобил марка „Мерцедес“, след това спрял до автомобила и започнал да удря с юмруци по него. Обвиняемият ритал калника и удрял с юмрук по покрива на лекия автомобил марка  „Мерцедес“ и му счупил страничното огледало. При счупването на огледалото парче от него паднало върху жена, която се возила в колата.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 325, ал.3, вр. ал.1 от НК, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ до 3 години. Н.Н. е задържан за срок до 72 часа.

Състав на Софийски районен съд се съгласи с доводите на дежурния прокурор, че Н.Н. може да извърши друго престъпление и му наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Мярката подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.