Софийска районна прокуратура обвини и задържа мъж, нанесъл телесна повреда на майка си и й се заканил с убийство

12 Февруари 2024 г.

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 45-годишен мъж, нанесъл телесна повреда на възрастната си майка и й се заканил с убийство.

На 10.02.2024 г. в апартамент в „Младост“ 4, обвиняемият Д.Г. удрял с ръце и ритал в главата и тялото майка си, вследствие на което й причинил телесна повреда. Обвиняемият се заканил с убийство спрямо жената, като й казал: „ Ще те убия. Къде си тръгнала, върни се да те пребия“. Деянията са извършени в условията на домашно насилие.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 131, ал.1, т.5 „а“, вр. чл. 130 ал.2 от НК и чл. 144, ал.3, вр. ал. 1 от НК, за които се предвижда наказание „лишаване от свобода“.

Д.Г. е осъждан за нанасяне на телесна повреда и за закана с убийство спрямо майка си вече веднъж и е излежавал ефективна присъда в затвор. Предвид възможността да извърши друго престъпление, той е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор.

Предстои да бъде внесено искане в Софийски районен съд спрямо Д.Г. да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.