По обвинение на Софийска районна прокуратура В.М. е осъден за две престъпления, извършени в град Перник

2 Октомври 2023 г.

По внесен обвинителен акт на Софийска районна прокуратура е осъден В.М. за две престъпления, извършени в град Перник.

В.М. е обвинен за това, че на 12.05.2022 г. около 01,00 часа в близост до детска площадка в гр. Перник се е заканил с убийство на В.В. и му нанесъл удари с твърд предмет и с юмрук в областта на главата. Вследствие на това му причинил лека телесна повреда. Деянието е извършено по хулигански подбуди – на публично място, без пострадалият да е предизвикал обвиняемия.

По случая бе образувано досъдебно производство за престъпления по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1 от НК и по чл. 131, ал. 1, т. 12, вр. чл. 130, ал. 1 от НК, което приключи с внасяне на обвинителен акт в съда. С решение на ВКС  делото срещу В.М. продължи в Районен съд-Сливница.

В.М. е признал вината си  пред състав на Районен съд- Сливница и му е наложено наказание от 20 месеца „лишаване от свобода“ условно, чието изпълнение се отлага на основание чл. 66, ал. 1 от НК за срок от 4 години. Решението е окончателно.

Срещу В.М. се води дело в Софийски районен съд, по което е внесен обвинителен акт за извършени 8 престъпления, сред които за нанасяне на телесни повреди, закана с убийство и хулиганство. Делото в Софийски районен съд продължава, като следващото заседание е насрочено за месец ноември 2023 г., а по него В.М. е с наложена мярка за неотклонение от съда „домашен арест“.

Обвиняемият е привлечен към наказателна отговорност и за закана с убийство на жена от гр. Перник. По този случай разследването продължава.