По обвинение на Софийска районна прокуратура е осъдена на затвор жена за кражба, извършена в условията на опасен рецидив

27 Септември 2023 г.

По обвинение на Софийска районна прокуратура е осъдена на затвор 37-годишна жена за кражба, извършена в условията на продължавано престъпление с две деяния.

На 09.02.2022 г. около 17,30 ч., обвиняемата Д.Е. откраднала от съблекалнята на заведение за бързо хранене в град София портмоне с 40 лева в него, собственост на служител на заведението. Обвиняемата същият ден била започнала работа в заведението и след като откраднала  парите повече не се върнала в него.

На 13.02.2022 г. около 23,59 ч., Д.Е. откраднала сума в размер на 3091 лева от касата на търговски обект на ул.„Граф Игнатиев“ в гр. София, след това напуснала обекта и не се върнала повече на работа там.

Деянията са извършени в условията на опасен рецидив, тъй като обвиняемата е осъждана за идентични престъпления.

По случая е водено досъдебно производство за престъпление по чл.196, ал.1, т.1 вр. чл.194, ал.1 вр. чл.29 ал. 1 б. „А“ вр. чл.26 ал.1 от НК. В хода на разследването са извършени множество действия и са събрани доказателства, че именно Д.Е. е автор на деянията. Разследването е приключило с внасяне на обвинителен акт в съда.  

Състав на Софийски районен съд призна Д.Е. за виновна по повдигнатото й обвинение и й наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 години, което тя следва да изтърпи ефективно при първоначален „строг“ режим.

Присъдата подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.