Софийска районна прокуратура обвини и задържа мъж, шофирал след употреба на наркотици, след като е бил осъждан за идентично деяние

27 Септември 2023 г.

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 25-годишен мъж, шофирал след употреба на наркотични вещества в условията на повторност.

На 24.09.2023 г. около 17,40 часа обвиняемият Е.С. шофирал лек автомобил, марка „Ситроен“, по ул.  „Христо Станишев“ в гр. София след употреба на амфетамин и метамфетамин, установено по надлежния ред чрез „Дръг тест 5000“. Деянието е извършено след като обвиняемият е осъждан за идентично престъпление през 2022 г. и е бил в изпитателен срок на предходното осъждане.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 343б,  ал.4, вр. с ал. 3, вр с чл. 28, ал.1 от НК, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“.

Предвид възможността да извърши друго престъпление, обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.