Софийска районна прокуратура задържа до 72 часа сирийски гражданин, нанесъл телесна повреда на мъж с нож

26 Септември 2023 г.

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност гражданин на Сирия, нанесъл телесна повреда на мъж с нож.

На 13.09.2023 г. около 22,10 часа в ж.к. „Студентски град“ в гр. София обвиняемият М.А., чрез нанасяне на един удар с нож в областта на корема, причинил на И.Х. средна телесна повреда, изразяваща се в нараняване на предната коремна стена и проникване в коремната кухина. След това М.А. е избягал от мястото на деянието.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 129, ал. 2, вр. ал. 1 от НК, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ до 6 години. В хода на разследването до момента са проведени множество действия и са събрани достатъчно данни за виновността на обвиняемия.

Предвид възможността да се укрие, тъй като М.А. е чужд гражданин и не е трайно обвързан с Република България, той е задържан за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.