25 Септември 2023 г.

Софийска районна прокуратура обвини мъж, причинил по непредпазливост телесна повреда на пешеходец, а съдът го задържа под стража

Сподели

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 28-годишен мъж, причинил телесна повреда на пешеходец.

На 22.09.2023 г. около 18,05 часа на бул. „Витоша“ в гр. София, обвиняемият Д.А. шофирал лек автомобил, марка „Макларън“, когато нарушил правилата за движение по пътищата, като не пропуснал пресичаща по пешеходната пътека жена. Д.А. я ударил с колата си и й причинил средна телесна повреда, като след това избягал от местопроизшествието.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 343, ал. 3, вр. ал.1, б. „б“, вр. чл.342, ал. 1 от НК. Обвиняемият е осъждан и в момента на извършване на деянието е бил в изпитателен срок. С постановление на наблюдаващ прокурор той е бил задържан за срок до 72 часа.

По искане на Софийска районна прокуратура състав на Софийски районен съд е наложил на Д.А. най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Мярката за неотклонение подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.