Софийска районна прокуратура обвини и задържа мъж за принуда и нанасяне на две телесни повреди на жена в условията на домашно насилие

23 Август 2023 г.

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 55-годишен мъж за принуда и за нанасяне на две телесни повреди на жена при условията на продължавано престъпление.

На неустановена дата в жилище в кв. „Симеоново“ в гр. София, обвиняемият П.П. принудил К.Г. да не напуска дома му. Обвиняемият употребил за това заплашване – казал на жената, че ако я види да си събира багажа ще я пребие и няма да я остави да си тръгне. На неустановена дата в гореспоменатото жилище в кв. „Симеоново“, П.П. удрял с ръце по главата и тялото жената, вследствие на което й причинил лека телесна повреда. На 07.08.2023 г. обвиняемият отново удрял К.Г. по краката, главата и тялото и й нанесъл още една телесна повреда. Деянията са извършени в условията на домашно насилие.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпления по чл. 131, ал. 1, т.5а,  вр. чл.130, ал.1, вр с чл. 26, ал.1 от НК и по чл. 143, ал.3, вр. с ал.1 от НК.

Предвид възможността да извърши друго престъпление, П.П.  е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.