Прокурор при Софийска районна прокуратура получи благодарствено писмо от пострадала жена по дело за закана с убийство

21 Август 2023 г.

Прокурор в Софийска районна прокуратура получи благодарствено писмо от пострадала жена по дело за закана с убийство. 

Делото е за това, че на 07.12.2022 г. около 12,30 часа в сградата на Софийски районен съд на бул. „Ген. Скобелев“ в гр. София обвиняемите П.Г. и Т.П. се заканили с убийство спрямо В.П. Това станало след като подсъдимите чули, наложените им от съдебния състав присъди за извършено престъпление по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1 от НК. Те били осъдени на затвор за закана с убийство спрямо същата жена. Когато чули, че съдът им налага ефективни присъди, те заявили на пострадалата, че излязат ли от затвора, наистина ще я убият. Жената се уплашила много и подала сигнал за случилото се в Софийска районна прокуратура. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 144, ал. 3, предл. 1, вр. ал. 1 от НК, което е приключило с внасяне на обвинителен акт в Софийски районен съд.

В.П. е изпратила писмо до наблюдаващия прокурор, за да изрази „дълбоката си и искрена благодарност за цялата ангажираност, съпричастност и професионално отношение“ по нейния случай.

„С думи не мога да опиша колко адекватно и навременно реагира прокурор М. в така създалата се ситуация, зае се да води веднага случая лично, бях разпитана от него още на 3-4 ден от подаването на сигнала, взе всички нужни мерки да предотврати съвсем друг развой на събитията в бъдеще“, пише в писмото си пострадала жена. В.П. разказва, че само за няколко месеца е внесен обвинителен акт по нейното дело и че благодарение на адекватните реакции и неспирната работа от страна на наблюдаващия прокурор със сина й могат да живеят спокойно.