Софийска районна прокуратура обвини и задържа жена, нанесла телесна повреда на полицейски служител по време на изпълнение на служебните му задължения

25 Юли 2023 г.

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 27-годишна жена, родена в Сирия, за нанасяне на телесна повреда на полицейски служител.

На 24.07.2023 г. около 04,10 ч. пред блок в ж.к. „Младост 1“ в гр. София, обвиняемата Й.Х. ударила в лицето полицай от сектор „Охранителна полиция“, изпълняваща служебните си задължения по охрана на обществения ред, и й причинила лека телесна повреда.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 131, ал. 2, т. 4 вр. чл. 130, ал. 2 НК, за което се предвижда наказание лишаване от свобода до 3 години.

Й.Х. е извършила настоящото деяние в изпитателен период на предходно осъждане. Предвид възможността да извърши друго престъпление, тя е задържана за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемата.