По искане на Софийска районна прокуратура съдът задържа двама румънски граждани, подпомагали 36 чужденци да пребивават на територията на страната в нарушение на закона

21 Юли 2023 г.

По искане на Софийска районна прокуратура Софийски районен съд задържа двама румънски граждани противозаконно подпомагали чужденци да пребивават на територията на страната ни.

Р.С. и С.П. са привлечени към наказателна отговорност за това, че на 18.07.2023 г. в апартамент в ж.к. „Красна поляна“ в гр. София обвиняемите Р.С. и С.П. с цел да набавят за себе си или за другиго имотна облага подпомагали в нарушение на закона 36 чужденци да пребивават в посоченото жилище.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 281, ал. 2, т. 5 вр. ал. 1 вр. чл. 20, ал. 2 от НК, Р.С. и С.П. бяха задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор.

Днес, 21.07.2023 г., състав на Софийски районен съд се съгласи с доводите на наблюдаващия прокурор, че обвинените може да се укрият и наложи на Р.С. и С.П. най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Мярката за неотклонение подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.