Софийска районна прокуратура обвини и задържа двама румънски граждани, подпомагали 36 чужденци да пребивават на територията на страната в нарушение на закона

20 Юли 2023 г.

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност двама румънски граждани противозаконно подпомагали 36 чужденци да пребивават на територията на страната ни.

На 18.07.2023 г. в апартамент в ж.к. „Красна поляна“ в гр. София обвиняемите Р.С. и С.П. с цел да набавят за себе си или за другиго имотна облага подпомагали в нарушение на закона 36 чужденци да пребивават в посоченото жилище.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 281, ал. 2, т. 5 вр. ал. 1 вр. чл. 20, ал. 2 от НК.

Предвид възможността двамата да се укрият, тъй като нямат адрес за пребиваване на територията на Република България, Р.С. и С.П. са задържани до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите.