По искане на Софийска районна прокуратура Софийски районен съд задържа под стража мъж, нанесъл средна телесна повреда на длъжностно лице, докато изпълнява служебните си задължения

13 Юни 2023 г.

По искане на Софийска районна прокуратура Софийски районен съд задържа под стража 44-годишен мъж, нанесъл средна телесна повреда на длъжностно лице по време на изпълнение на служебните му задължения.

А.С. е обвинен за това, че на 10.06.2023 г. около 14,50 часа в ж.к. "Обеля" в гр. София, е удрял с ръце и крака в областта на горната част на тялото А.М., вследствие на което му причинил среднa телесна повреда, изразяващa се във фрактура на четири ребра. Деянието е извършено по повод изпълнение на служебни задължения – А.М.  е „призовкар“ в Софийски районен съд.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 131, ал.1, т.1, вр. чл. 129, ал.2, вр. ал. 1 от НК. А.С. беше задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор.

Днес, 13.06.2023 г., състав на Софийски районен съд се съгласи с доводите на наблюдаващия прокурор, че обвиняемият може да извърши друго престъпление и постанови спрямо А.С най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“.

Мярката за неотклонение подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.