Мъж е осъден на затвор за кражба по обвинение на Софийска районна прокуратура

29 Септември 2021 г.

По обвинение на Софийска районна прокуратура е осъден мъж на 1 година и 5 месеца затвор за кражба в условията на опасен рецидив.

На 06.07.2018 г. около 01,00 часа в гр. София, ул. “Неделчо Бончев“, от заведение за бързо хранене и пункт за спортни залагания 35-годишният Д.К. отнел 4880 лв. от владението на А.Г., без негово съгласие с намерението противозаконно да ги присвои. Престъплението е извършено при условията на опасен рецидив, след като Д.К. е бил осъждан за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода не по-малко от една година.

След като излязъл от затвора, където излежавал присъда за тежко предумишлено убийство, Д.К. започнал работа като готвач в заведение за бързо хранене на ул. „Неделчо Бончев“. В деня, в който извършил кражбата, мъжът останал последен в заведението и взел оборота, както и този на пункта за спортни залагания, намиращ се в него, и отишъл в казино. На следващия ден не се явил на работа.

Образувано е досъдебно производство. В хода на разследването са разпитани свидетели, изготвена е и видео-техническа експертиза, която доказва вината на Д.К.

Разследването е приключило с внасянето на обвинителен акт срещу подсъдимия за престъпление по чл. 196, ал. 1, т. 1, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. „А” от НК.

С присъда на Софийски районен съд Д.К. е признат за виновен по повдигнатото му обвинение, като му е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 5 месеца, което той следва да изтърпи ефективно при първоначален „строг“ режим.