13 Септември 2021 г.

Софийска районна прокуратура обвини мъж за кражба на катализатори

Сподели

Прокурор при Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 23-годишен мъж за кражба на катализатори на коли, в условията на продължаващо престъпление.

На 10.09.2021 г. около 19,30 часа в гр. София , ж.к. „Люлин“ 9, чрез използването на неустановено техническо средство Н.М. е отнел катализатор от лек автомобил марка „Митцубиши“ от владението на собственика на колата А.Г., без негово съгласие с намерението противозаконно да го присвои.

На 11.09.2021 г. около 22,00 часа  в гр. София , ж.к. „Люлин“ 3, чрез използването на неустановено техническо средство Н.М. е откраднал катализатор от лек автомобил марка „Митцубиши“ от владението на собственика му – П.Б.

Престъплението за което Н.М. е обвинен – чл. 195, ал. 1,т.4,вр. чл. 194, ал.1, вр.чл.26,ал. от НК, е наказуемо с една до десет години затвор и същото се явява като тежко умишлено престъпление.

Предвид опасността обвиняемият да извърши ново престъпление, тъй като същият има неприключено производство за друга кражба на катализатори от леки коли, наблюдаващият прокурор го е задържал за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.