Софийска районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт спрямо обвиняем за отправяне на закани с убийство

2 Март 2021 г.

Днес, 02.03.2021 г., Софийска районна прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт спрямо обвиняемия Г. Р., на 35 г., за това, че се заканил с убийство на сестра си Е. Р. и това е могло да възбуди основателен страх за осъществяването на заканата - престъпление по чл. 144, ал.3, вр. ал.1 от НК

На 16.12.2020 г.около 18,00 ч. пострадалата Е. Р., заедно с майка си - С. Р. и приятелят си - С. В. били в дома им в ж.к. „Младост“, гр. София и разговаряли. В този момент при тях влязъл обвиняемият Г. Р. и започнал да крещи и да отправя обидни думи към сестра си Е. Р. Непосредствено след това той взел един кухненски нож и го метнал към пострадалата, но не успял да я уцели и ножът паднал на пода. Ядосан, Г. Р. се доближил до сестра си и започнал да я блъска с ръце по тялото, а с краката си я ритал в областта на коленете. След това обвиняемият започнал да блъска тялото на сестра си в стената, да я обижда и да ѝ отправя закани за убийство, като ѝ казал: „Ще те убия“, „Ще умреш“, „Ще те нарежа на парчета“.

Впоследствие обвиняемият нанесъл удари по тялото и на майка си, тъй като тя  направила опит да защити дъщеря си, а когато С. В. се намесил в ситуацията, обвиняемият нанесъл побой и над него. През цялото време Г. Р. обиждал присъстващите и им отправял закани за саморазправа. След случилото се Е. Р. и С. Р. потърсили съдействие от органите на МВР, чрез телефон 112.

По случая било образувано досъдебно производство, в хода на което било установено, че обвиняемият Г. Р. е многократно осъждан, спрямо него била взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои делото да продължи в съда.