Дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура задържа за срок до 72 часа двама грузинци за кражба, извършена в съучастие

1 Март 2021 г.

Дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност обвиняемите З. Н. и Е. М., грузински граждани, за кражба, извършена в съучастие - престъпление по чл. 194, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 1 от НК.

З. Н. и Е. М. са обвинени в това, че за времето от 17,00 ч. до около 18,10 ч. на 25.02.2021 г. в гр. София, от магазин и фризьорски салон, собственост на „М“ ЕООД, в съучастие са отнели чужди движими вещи – три броя системи за сгъстяване на коса, на обща стойност 3450 лева, собственост на търговско дружество „М.“ ЕООД, от владението на управителя на фирмата - В. Т., без нейно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвоят.

З. Н. е участвал в извършването на кражбата като извършител, а Е. М. е улеснил отнемането на вещите, като помагач. Престъплението, за което те са привлечени към наказателна отговорност, е наказуемо с „лишаване от свобода“ до осем години.

Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителите на 28.02.2021 г. дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на З. Н. и Е. М. за срок до 72 часа. Предстои днес, 01.03.2021 г., да бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на всеки от тях.