Две години и три месеца лишаване от свобода получи рецидивист за кражба, след постигнато споразумение със Софийска районна прокуратура

24 Ноември 2020 г.

Съдът одобри споразумение между Софийска районна прокуратура и защитника на подсъдимия Д. А. за извършено от него престъпление по чл. 196, ал 1, т. 2, вр. чл. 195, ал. 1,т. 3, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 29, ал.1, б. „А“ и б. „Б“ от НК.

Подсъдимият Д. А. се е признал за виновен за това, че на 23.07.2020 г., около 04,50 ч, от магазин в гр. София, чрез разрушаване на преграда здраво направена за защита на имот, е отнел чужди движими вещи на обща стойност 7 787,97 лева, собственост на „Б.“ ЕООД, от владението на И. А., без нейно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои.

Д. А. счупил стъклото на витрина на магазина и влязъл вътре. От там той взел 62 броя слънчеви очила, както и два броя калъфи за очила, след което ги прибрал в раницата си и напуснал местопроизшествието.

Кражбата подсъдимият Д. А. е извършил при условията на опасен рецидив, след като е бил осъждан за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода не по-малко от една година и след като е бил осъждан три пъти на лишаване от свобода за умишлени престъпления от общ характер.

С определение на Софийски районен съд на Д. А. е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от две години и три месеца, което ще бъде изтърпяно при първоначален строг режим.

Споразумението не подлежи на въззивна и касационна проверка и има последиците на влязла в сила осъдителна присъда.