Ефективно наказание лишаване от свобода получи подсъдим за причиняване на тежка телесна повреда и закана с убийство по обвинение на Софийска районна прокуратура

18 Ноември 2020 г.

Съдът одобри споразумение между Софийска районна прокуратура и защитника на подсъдимия К. С. за извършени от него престъпления по чл.по чл. 128, ал. 2,  вр.  ал. 1 и по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1 от НК.

Подсъдимият К. С. се е признал за виновен за това, че на 02.02.2020г.,  около 04,30 ч. в гр. София, ул. „Цар Самуил“, чрез нанасяне на множество удари с юмруци и ритници с крака в областта на корема, гърдите и главата е причинил на пострадалия Г. Ф. тежка телесна повреда, изразяваща се в травма на главата с остър кръвоизлив под твърдата мозъчна обвивка, които увреждания са реализирали постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота.

К. С. се е признал за виновен и за това, че на горепосочената дата и място, се е заканил с убийство на Г. Ф., като многократно му крещял: „Ще те убия!“ и това заканване е могло да възбуди основателен страх за осъществяването му у пострадалия.

С определение на Софийски районен съд на подсъдимия К. С. е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година и шест месеца, което ще бъде изтърпяно при първоначален общ режим.

Споразумението не подлежи на обжалване и има последиците на влязла в сила осъдителна присъда.