Обвиняем, шофирал с концентрация на алкохол в кръвта си 3,17 на хиляда, е предаден на съд с акт на Софийска районна прокуратура

17 Ноември 2020 г.

На 17.11.2020 г. Софийска районна прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу обвиняемия В. М. за това, че управлявал моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 3,17 на хиляда, установено по надлежния ред с протокол за химическо изследване за определяне концентрацията на алкохол в кръвта - престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК.

На 23.04.2020 г. полицейски служители при отдел „Пътна Полиция“-СДВР изпълнявали служебните си задължения в гр. София. На същата дата, около 22,00 ч. след разпореждане на оперативната дежурна част,  полицейските служители посетили сигнал за настъпило леко пътнотранспортно произшествие на бул. „Александър Стамболийски“, в гр. София.

При пристигането си на място полицаите установили пътнотранспортно произшествие с материални щети между два леки автомобила. Един от водачите бил обвиняемият В. М. При проведен с него разговор, В. М. силно лъхал на алкохол. Поради тази причина и тъй като при настъпване на ПТП водачите задължително се тестват за алкохол, обвиняемият В. М. бил изпробван с техническо средство „Алкотест дрегер 7510+“, което отчело положителен резултат от 2,77 на хиляда.

На обвиняемия бил съставен акт за установяване на административно нарушение и талон за изследване. След това В. М. бил съпроводен до болнично заведение, където предоставил проби за извършване на химическо изследване.

От представените за анализ проби дадени от обвиняемия била установена и доказана употреба на етилов алкохол в количество над 1,2 на хиляда, а именно 3,17 на хиляда.

Предстои наказателното производство срещу обвиняемия В. М. да продължи в Софийски районен съд.