След постигнато споразумение със Софийска районна прокуратура е осъдена подсъдима за длъжностно присвояване

11 Ноември 2020 г.

Съдът одобри споразумение между Софийска районна прокуратура и защитника на подсъдимата Н. Л. за извършено от нея престъпление по чл. 201, вр. чл. 26, ал. 1 от НК.

Подсъдимата Н. Л. се е признала за виновна в това, че от магазин, в гр. София, в качеството си на длъжностно лице, е присвоила чужди пари, собственост на ,,Р.“ ЕООД, в общ размер на 2453,64 лева, връчени ѝ в това ѝ качество да ги пази и управлява.

Съгласно трудов договор подсъдимата Н. Л. заемала длъжността „продавач-консултант“ в магазин, стопанисван от „Р.“ ЕООД., представлявано от Е. Х. В периода от 27.04.2019 г. до 26.05.2019 г., Н. Л. била на работа в магазина и изпълнявала служебните си задължения, като взела решение да присвои поверени ѝ парични средства. В изпълнение на това, с общо три деяния, в горепосочения период, Н. Л. присвоила намиращи се в магазина парични суми в размер на 2453,64 лева, собственост на работодателя ѝ,  които похарчила за свои нужди.

С определение на Софийски районен съд, на подсъдимата Н. Л. е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от десет месеца, чието изтърпяване е отложено за срок от три години.

Споразумението е окончателно и има последиците на влязла в законна сила осъдителна присъда.