По обвинителен акт на Софийска районна прокуратура бе наложено ефективно наказание лишаване от свобода на подсъдим, извършил кражба от възрастна жена

6 Ноември 2020 г.

По внесен в съда обвинителен акт на Софийска районна прокуратура бе признат за виновен подсъдимият В. Д., на 54 години, за извършено от него престъпление по чл. 194, ал. 1 от НК.

На 17.07.2020 г. в гр. София, ж.к. „Люлин“, в градинка в близост до църква, от пазарска чанта, подсъдимият В. Д. отнел чужди движими вещи - дамски порфейл, съдържащ парична сума, която представлявала пенсията на пострадалата В. С., лична карта и карта за градски транспорт, всички вещи на обща стойност 330,60 лева, от владението и собственост на В. С., без нейно съгласие, с намерението противозаконно да ги присвои.

Софийски районен съд е постановил присъда, с която е признал за виновен подсъдимия В. Д. по повдигнатото му от Софийска районна прокуратура обвинение, като му е наложил наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година и четири месеца, което ще бъде изтърпяно при първоначален строг режим.

Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Софийски градски съд.