Софийска районна прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт за причиняване на средна телесна повреда

6 Октомври 2020 г.

На 06.10.2020 г. Софийска районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу А. Д. за това, че чрез нанасяне на удари с ръка, свита в юмрук, в областта на лицето на М. П., му причинил средна телесна повреда - престъпление по чл. 129, ал.2, вр. ал.1 от НК.

На 11.09.2018 г. М. П. се намирал в района на бензиностанция в гр. София, където заредил управлявания от него мотопед. Тъй като при зареждането полял малко количество бензин по мотопеда, с оглед безопасността си, решил да изчака на паркинг в близост.

Не след дълго към М. П. се приближил охранител на обекта и го запитал защо е спрял на паркинга. М. П. обяснил причината, след което забелязал, че към тях се приближават двама мъже – обвиняемият А. Д. и още едно лице. А. Д. отишъл при М. П. и го подканил грубо да напусне паркинга. Заявил, че паркинга е негов, а М. П. се опитал отново да обясни защо се налага да изчака. След това А. Д. започнал да нанася удари с ръка, свита в юмрук, в областта на лицето на М. П.

От ударите пострадалият клекнал на земята, при което А. Д. отново грубо го подканил да напусне паркинга, в противен случай щял отново да „го почва“. М. П. изпитал замаяност и дезориентираност, но успял да се изправи и да избута мотопеда си от паркинга. Той изчакал известно време, тъй като не бил в състояние да управлява мотопеда. Не след дълго пострадалият забелязал А. Д., който се отправил към спрял наблизо автомобил. М. П. записал номера на автомобила и сигнализирал за случилото се на телефон 112.

На същата дата пострадалият посетил болнично заведение и подал оплакване до органите на реда.  В хода на разследването било установено, че на пострадалия М.П. е причинена средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на челюст.

Предстои наказателното производство срещу обвиняемия А. Д. да продължи в Софийски районен съд.