Софийска районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу обвиняем за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди

30 Септември 2020 г.

Днес, 30.09.2020 г., Софийската районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу Румен С. за това, че чрез нанасяне на удари с юмрук в областта на лицето на А. Н., му причинил лека телесна повреда, като деянието е извършено по хулигански подбуди - на публично място, непредизвикан и без основателна причина - престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 12, във вр. чл. 130, ал. 1 от НК.

На 11.03.2020 г. около 19,00 ч. обвиняемият Румен С. получил съобщение от „Център за градска мобилност“, гр. София, че личният му автомобил е бил репатриран и се намира на наказателен паркинг в жк. „Дружба“. Румен С. незабавно тръгнал към паркинга, за да търси автомобила си.

На горепосочената дата наказателният паркинг бил обслужван от пострадалия А. Н., заемащ длъжността инспектор „Контрол и паркиране“. Около 19,10 ч на работното му място дошъл Румен С., който без да бъде провокиран започнал да буйства, да вика и да използва нецензурни изрази. Той започнал да замахва с ръце през гишето на касиера, а после да блъска шофьорите, намиращи се на паркинга, и да ги обижда. В този момент А. Н. направил забележка на обвиняемия, като му казал да не вика и да не обижда. Румен С. му отговорил с остри обидни реплики и влизайки в офисната част на съоръжението го нападнал, като му нанесъл два удара по главата и тила и го съборил на земята. От ударите А. Н. получил контузия на лицето, с което му било причинено временно разстройство на здравето, неопасно за живота.

Пострадалият подал сигнал на телефон 112 за случилото се. На мястото пристигнали екип на спешна помощ и полицейски служители при 08 РУ-СДВР. Обвиняемият бил задържан за срок от 24 часа по реда на ЗМВР.

В хода на разследването било установено, че Румен С. е осъждан. Спрямо него била взета мярка за неотклонение „Гаранция в пари“. Предстои делото да продължи в съда.