Софийска районна прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу обвиняем за кражба, извършена в условията на опасен рецидив

24 Септември 2020 г.

На 24.09.2020 г. Софийска районна прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Дениз А. за това, че чрез разрушаване на преграда здраво направена за защита на имот, отнел чужди движими вещи на обща стойност 7 787,97 лева, собственост на „Б.“ ЕООД, от владението на И. А., без нейно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като кражбата представлява опасен рецидив - престъпление по чл. 196, ал 1, т. 2, вр. чл. 195, ал. 1,т. 3, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 29, ал.1, б. А и б. Б от НК.

И. А. заемала длъжността продавач-консултант в магазин за слънчеви очила в гр. София. Търговският обект и намиращите се в него вещи били собственост на „Б.“ ЕООД. И. А. била материално отговорно лице по отношение на стоките в магазина.

На 23.07.2020 г., около 04,50 часа, до магазина се приближил обвиняемият Дениз А. Той счупил стъклото на витрината на магазина и влязъл вътре. От там обвиняемият взел 62 броя слънчеви очила, както и два броя калъфи за очила. След като взел вещите, обвиняемият ги прибрал в раницата си и напуснал местопроизшествието.

Общата стойност на отнетите вещи е в размер на 7787,97 лева.

В хода на разследването било установено, че Дениз А. е многократно осъждан. Настоящото деяние той е извършил при условията на опасен рецидив, след като е бил осъждан за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода не по-малко от една година и след като е бил осъждан три пъти на лишаване от свобода за умишлени престъпления от общ характер. На 26.07.2020г. спрямо него била взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в Софийски районен съд.