По споразумение на Софийска районна прокуратура бе наложено ефективно наказание от една година „лишаване от свобода“ спрямо извършител на грабеж

9 Септември 2020 г.
На 08.09.2020 г. съдът одобри споразумение между Софийска районна прокуратура и защитника на подсъдимия К. Г. за извършено от него престъпление по чл. 198, ал. 1   НК.

Подсъдимият се е признал за виновен за това, че на 13.06.2020 г., около 14,20 часа, в гр. София, ж.к. „Младост”, е отнел чужда движима вещ – един велосипед, на стойност 632,81 лева, от владението на малолетния Л. Д., собственост на Г. Д., без неговото съгласие с намерение противозаконно да го присвои. К.Г. употребил за това сила и заплаха - бутнал в гръб Л. Д. и с все сила издърпал велосипеда от него, като казал със заплашителен тон: „Пусни колелото! Просто го пусни”, продължавайки да дърпа с всички сили.

С определение от 08.09.2020 г. на Софийски районен съд на подсъдимия К. Г. е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година, което ще бъде изтърпяно при първоначален „общ“ режим.

Споразумението не подлежи на въззивна и касационна проверка и има сила на влязла в сила осъдителна присъда.