Софийска районна прокуратура ще внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняем за отправяне на закани с убийство

8 Септември 2020 г.

На 06.09.2020 г. дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност обвиняемия Л. Ш., на 38 години, за престъпление по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1 от  НК.

На 05.09.2020 г. в гр. София, кв. „Христо Ботев“ Л. Ш. се заканил с убийство на И. Ш. с думите: „Тази вечер всички ще умрете“, след което взел брадва, крещейки със заплашителни думи, замахнал срещу И. Ш., при което тя паднала на земята, а Л. Ш. забил брадвата пред нея в земята, като това заканване възбудило у нея основателен страх за осъществяването му.

В хода на разследването е установено, че обвиняемият е осъждан. За извършеното от него престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода до шест години.

Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителя, на 06.09.2020 г. дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на Л. Ш. за срок до 72 часа. Днес, 08.09.2020 г., ще бъде внесено мотивирано искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.