По внесен в съда обвинителен акт на Софийска районна прокуратура е осъден подсъдим за хулиганство и отправяне на закани с убийство

1 Септември 2020 г.

По внесен в съда обвинителен акт на Софийска районна прокуратура е признат за виновен подсъдимият Драгомир Р. за хулиганство и отправяне на закани с убийство.

На 13.07.2018 г., около 07:15 ч., в гр. София, кв. „Мусагеница“, при условията на повторност, подсъдимият извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като произвел шестнадесет изстрела във въздуха със стандартен газ-сигнален пистолет и отправил обиди към полицейски служители при 07 РУ-СДВР - престъпление по чл. 325, ал. 4 вр. ал. 1 вр. чл. 28, ал. 1 от НК.

На горепосочените дата и място, Драгомир Р. се заканил с убийство на длъжностно лице – полицай при 07 РУ-СДВР, при изпълнение на службата му, като гледайки към него му казал многократно, че ще го намери и убие, след като го пуснат, и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му – престъпление по чл. 144, ал. 3 вр. ал. 2 вр. ал. 1 от НК.

На 31.08.2020 г. Софийски районен съд е признал за виновен подсъдимия Драгомир Р., по повдигнатите му от Софийска районна прокуратура обвинения, като му е наложил наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година.

Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Софийски градски съд.