Ефективно наказание „лишаване от свобода“ получи рецидивист за кражба, след постигнато споразумение на Софийска районна прокуратура

31 Август 2020 г.

Съдът одобри споразумение между Софийска районна прокуратура и защитата на подсъдимия Ангел Й. за извършено от него престъпление по чл. 196, ал.1, т.2 вр. чл. 195, ал.1, т.3 вр. чл. 194, ал.1 вр. чл. 26, ал.1, вр. чл. 29, ал.1, б. „б“ от НК.

Подсъдимият е признал вината си за това, че за времето от около 08:00 ч. до около 09:30 ч. на 27.02.2020 г. в гр. София, ж.к. „Гевгелийски“, при условията на продължавано престъпление - с две деяния, от лек автомобил, собственост на А. А. и от товарен автомобил, собственост на В. Д., чрез разрушаване на преграда, здраво направена за защита на имот, е отнел чужди движими вещи на обща стойност 244,80 лева, от владението на собствениците А. А. и В. Д., без тяхно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои. Престъплението е извършено при условията на опасен рецидив, след като Ангел Й. бил осъждан два пъти на лишаване от свобода за умишлени престъпления от общ характер.

С определение на Софийски районен съд, на подсъдимия Ангел Й. е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година и осем месеца, което ще бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим.

Споразумението е окончателно и има последиците на влязла в законна сила осъдителна присъда.