Обвиняем за обсебване е предаден на съд с акт на Софийска районна прокуратура

28 Август 2020 г.

На 28.08.2020г. Софийска районна прокуратура приключи разследване и внесе в съда обвинителен акт срещу обвиняемия Мартин Ц. за това, че противозаконно присвоил чужди движими вещи, които владеел - сумата от 1800 лева, собственост на „К.И.“ ЕООД, с управител Й. Н. - престъпление по чл. 206, ал. 1 от НК.

Й. Н. била управител на търговско дружество „К.И.“ ЕООД, което стопанисвало магазин за алкохол и цигари в гр. София. През септември 2018 г., по повод публикувана обява за продавач-консултант в магазина, обвиняемият Мартин Ц. се свързал с Й. Н. Двамата се уговорили Мартин Ц. да се обучава няколко дни в магазина и едва след това да се прецени дали ще бъде назначен на работа.

На 24.09.2018 г. обвиняемият посетил магазина, където го обучавала С. И. (продавач-консултант). Тя му показала, че в сервизно помещение на магазина се съхранява портфейл, собственост на дружеството, с пари, с които се заплаща на доставчиците на стоки за магазина. На 25.09.2018 г. сутринта Мартин Ц. отново отишъл на обучение в магазина при С. И. Тъй като се наложило С. И. инцидентно да отсъства, Й. Н. решила Мартин Ц. да остане сам в магазина до пристигането на С. И. През това време обвиняемият трябвало да плати доставки на стоки за магазина. Затова му бил предаден горепосоченият портфейл със сумата от 2599,43 лв.

До около 12,30 ч. на 25.09.2018 г. магазина посетили двама доставчици на стока. Мартин Ц. заплатил стоките с пари от поверения му портфейл. След извършените две плащания в портфейла останала сумата от 1800 лева, с която обвиняемият решил да се облагодетелства в своя полза. В изпълнение на взетото решение Мартин П. взел сумата от 1800 лева, собственост на „К.И.“ ЕООД и напуснал магазина.

По случая било образувано досъдебно производство, спрямо обвиняемия била взета мярка за неотклонение „подписка“. Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане в съда.