Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу 19-годишен за грабеж

26 Август 2020 г.

Днес, 26.08.2020 г., Софийска районна прокуратура внесе в СРС обвинителен акт срещу обвиняемия Ивайло Я., на 19 години, за това, че  отнел чужда движима вещ - мобилен телефон на стойност 299,99 лева, от владението на С. С., с намерение противозаконно да я присвои, като употребил за това сила - престъпление по чл.198, ал.1 от НК.

На 28.07.2020 г., за времето между 14:30 ч. и 15:00 ч. С. С. се намирала на спирка на масовия градски транспорт, в гр.София, на улица „Слатинска река“. Докато чакала автобус, С. С. използвала мобилния си телефон, на стойност 299,99 лева. По това време, в близост до спирката преминавал обвиняемият Ивайло Я., който виждайки, че С. С. държи телефон, решил да го отнеме. Обвиняемият се приближил до С. С., без тя да го вижда, пресегнал се откъм гърба ѝ, хванал мобилния телефон и го издърпал със сила от ръката ѝ. Веднага след като издърпал телефона, Ивайло Я. побягнал и успял да се скрие. С. С. сигнализирала полицията за случилото се. Междувременно обвиняемият отишъл с отнетата вещ в сервиз за мобилни телефони, находящ се в гр.София. Там работел собственика на сервиза А. К. Ивайло Я. посочил, че телефона е негов и желае да го продаде. След кратък разговор А. К. се съгласил и закупил телефона за сумата от 60 лева.

По случая било образуваното досъдебно производство, спрямо обвиняемия Ивайло Я. била взета мярка за неотклонение „Подписка“. Предстои делото срещу него да продължи в съда.