По споразумение на Софийска районна прокуратура е осъден подсъдим за хулиганство

17 Август 2020 г.

На 17.08.2020 г. съдът одобри споразумение между Софийска районна прокуратура и защитника на подсъдимия Трайчо И. за престъпление по чл. 325,  ал. 1 от НК.

Подсъдимият Трайчо И. се е признал за виновен за това, че на 26.12.2018 г., около 13:30 часа, в гр. София,  на бул. „Константин Величков“, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото - отправял закани към Д.Г. водач на микробус, с думите: „слез, отвори, ще те пребия“, ударил с ръка лявото странично огледало на микробуса, изритал микробуса от лявата му страна, размахвал заплашително метална палка с тъмен цвят към Д.Г. и посредством същата счупил задния ляв стоп на микробуса.

На 17.08.2020 г. с определение на Софийски районен съд на подсъдимия Трайчо И. е наложено наказание „пробация“ със следните пробационни мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от шест месеца с периодичност два пъти седмично, задължителни срещи с пробационен служител за срок от шест месеца, както и обществено порицание.

Споразумението, одобрено от Софийски районен съд, е окончателно и има последиците на влязла в сила осъдителна присъда.