Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура приключи разследване срещу обвиняем, противозаконно отнел чуждо моторно превозно средство с намерение да го ползва

14 Август 2020 г.

Днес, 14.08.2020г., Софийска районна прокуратура приключи разследване и внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Драгомир К. за това, че противозаконно отнел чуждо моторно превозно средство, на стойност 17800 лева, собственост и от владението на Ц.И., без негово съгласие, с намерение да го ползва - престъпление по чл. 346, ал.1 от НК.

На 25.02.2018г., около 13:00ч., Ц.И. управлявал личния си лек автомобил /на стойност 17800 лева/, като се движел в гр. София, по бул. „Лазар Михайлов“, когато усетил силен удар в задната част на автомобила си. Той спрял и слязъл от автомобила, като го оставил отключен и с ключа в автомобила. Ц.И. отишъл зад колата си и видял как от другия автомобил слезли две момчета, които побягнали. Ц.И. веднага подал сигнал за възникналото ПТП на телефон 112. От спешния телефон информирали Ц.И., че трябва да остане на мястото като ще информират КАТ и ще изпратят екип на ОПП-СДВР. Около 13:25ч. в района на произшествието бавно преминал лек автомобил, управляван от И.Д. Докато автомобилът преминавал покрай Ц.И., той възприел марката, модела и регистрационния номер на колата, както и че същият бил управляван от И.Д. също така, че на предната дясна седалка в автомобила се возел обвиняемия Драгомир К. Лекият автомобил спрял в непосредствена близост до автомобила на пострадалия. От предната седалка слязъл Драгомир К. и се качил на лекия автомобил, собственост на Ц.И. Обвиняемият стартирал двигателя, привел автомобила на Ц.И. в движение и потеглил. В същата посока потеглил и лекият автомобил, управляван от И.Д. В този момент Ц.И. се обърнал и видял, че колата му се отдалечава с висока скорост и незабавно подал сигнал на телефон 112 за случилото се. Лекият автомобил бил обявен за издирване, като по случая било образувано досъдебно производство. На 25.02.2018г., около 22:45ч., при обход на път, полицейски служители от РУ на МВР гр. Брезник установили противозаконно отнетият лек автомобил, който бил оставен с работещ двигател, затънал в калта на около 100 метра в дясно от пътя.

Предстои делото срещу обвиняемия Драгомир К. да продължи в съда.