Софийска районна прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу пиян шофьор, управлявал с концентрация на алкохол в кръвта 2,69 на хиляда

12 Август 2020 г.

На 12.08.2020 г. Софийска районна прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Коста К. за това, че управлявал моторно превозно средство – лек автомобил, с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, а именно 2,69 на хиляда, установено по надлежния ред, след като е осъден с влязла в сила присъда за деяние по чл.343б ал.1от НК – престъпление по чл. 343б, ал.2 от НК.

На 02.05.2020 г.,  около 09:10 ч., в гр. София, по бул. „Ломско шосе” обвиняемият Коста К. управлявал лек автомобил, след като бил употребил алкохол. Коста К. бил спрян за проверка от служители на отдел „Пътна Полиция“-СДВР, на които им направило впечатление, че той силно лъха на алкохол и е във видимо нетрезво и неадекватно състояние. След извършена проверка в дежурната част на 09 РУ-СДВР, било установено, че обвиняемият е осъждан за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол. Коста К. бил изпробван  с  техническо средство „Алкотест Дрегер“ 7510, което отчело положителен резултат за употреба на алкохол от 2,78 на хиляда. За констатираните нарушения на обвиняемия бил съставен акт за установяване на административно нарушение и му бил издаден талон за медицинско изследване. Обвиняемият бил придружен до здравно заведение, където дал кръв за изследване. От извършеното изследване на представените за анализ проби се доказва наличие на алкохол в кръвта на обвиняемия 2,69 на хиляда.

Предстои наказателното производство срещу Коста К. да продължи в съда.