Две години „лишаване от свобода“ получи обвиняем за унищожаване и повреждане на чужди движими вещи, по обвинителен акт на Софийска районна прокуратура

17 Юли 2020 г.

Съдът е признал за виновен подсъдимия Николай Д., обвинен от Софийска районна прокуратура, за противозаконно унищожаване и повреждане на чужди движими вещи.

На 20.11.2018 г., около 05.50 ч., в гр.София, ж.к.„Младост”, чрез запалване със запалителна течност, подсъдимият Николай Д. унищожил противозаконно чужда движима вещ, а именно: моторно превозно средство - лек автомобил, ползван и собственост на Р.П. на стойност 2300 лева, и повредил противозаконно чужди движими вещи, а именно: моторно превозно средство - лек автомобил, собственост на И.И. и ползван от В.Н, като стойността на повредите по автомобила възлизат на 1440,85 лева, моторно превозно средство - лек автомобил, ползван от А.Т., като стойността на повредите по автомобила възлизат на 1033,45 лева, моторно превозно средство - лек автомобил, собственост на А.П. и ползван от И.Ц., като стойността на повредите по автомобила възлизат на 762,56 лева и моторно превозно средство - лек автомобил, собственост и ползван от Б.Д., като стойността на повредите по автомобила възлизат на 296,22 лева. Престъплението е квалифицирано по чл. 216, ал.1 от НК.

С присъдата от 15.07.2020 г. на Софийски районен съд на подсъдимия Николай Д. е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от две години, което ще бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим.

Присъдата на Софийски районен съд подлежи на протест и обжалване пред Софийски градски съд.