Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура приключи разследването срещу двама непълнолетни извършители на грабеж

17 Юли 2020 г.

На 17.07.2020 г. Софийска районна прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Атанас Г. и Александър М. за това, че като непълнолетни, но можещи да разбират свойството и значението на извършеното и да ръководят постъпките си, в съучастие, отнели чужди движими вещи на обща стойност 321,57 лева, от владението на Т.Т., без негово съгласие с намерението противозаконно да ги присвоят, като употребили за това сила - престъпление по чл. 198, ал. 1, пр. 1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 63, ал. 1, т. 3 от НК.

На 01.11.2018 г., около 03.30 ч., в гр. София, Т.Т. вървял по ул. „Г. С. Раковски“. По същото време, там се намирали обвиняемите Атанас Г. и Александър М., които след като забелязали Т.Т. решили да го нападнат и да му вземат вещите и парите. В изпълнение на замисленото, обвиняемите се придвижили към Т.Т. и започнали да го удрят с ръце и крака по цялото тяло, с което му причинили следните травматични увреждания: счупване на костите на носа и на предната стена на орбитата, кръвонасядания на клепачите на двете очи и на носната пирамида, охлузвания по гръбната повърхност на двете ръце. Вследствие на нанесените удари, Т.Т. паднал на земята, двамата обвиняеми заедно започнали да ровят по джобовете на дрехите му и взели мобилен телефон, визитник и парична сума, всичко на обща стойност 321,57 лева. След като взели вещите, обвиняемите се отдалечили и напуснали района. Т.Т. подал сигнал за случилото се в полицията.

В хода на разследването обвиняемите Атанас Г. и Александър М. били установени и задържани. Предстои наказателното производство срещу тях да продължи в съда.