Софийска районна прокуратура ще поиска мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо извършител на грабеж

15 Юли 2020 г.

Днес, 15.07.2020 г., Софийска районна прокуратура ще внесе искане за мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия Веселин А. Той е привлечен към наказателна отговорност за това, че:

На 13.07.2020 г., в гр. София, бул. „Димитър Петков“ отнел чужда движима вещ – един брой мобилен телефон, от владението на Д.Г., с намерение противозаконно да го присвои, като употребил за това сила – обвиняемият нанесъл няколко удара с юмрук в областта на лицето на Д.Г., след което издърпал мобилния телефон от ръката му и побягнал - престъпление по чл. 198, ал. 1 от НК. За извършеното от Веселин А. престъпно деяние, законът предвижда наказание лишаване от свобода от три до десет години.

В хода на разследването е установено, че обвиняемият е осъждан. Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителя, на 14.07.2020 г. прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на Веселин А. за срок до 72 часа. Днес ще бъде изготвено и внесено искане до СРС за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на обвиняемия.