По обвинителен акт на Софийска районна прокуратура е осъден подсъдим, държал високорискови наркотични вещества

14 Юли 2020 г.

Съдът е признал за виновен подсъдимия Живко К., обвинен от Софийска районна прокуратура, за извършено от него престъпление по чл. 354а, ал. 3, т. 1 от НК,

Живко К. е признат за виновен за това, че на 01.01.2018г., в гр. София, на бул. „Шипченски проход“, без надлежно разрешително съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите е държал високорискови наркотични вещества, а именно: метамфетамин с нето тегло 2,04 грама; кокаин с нето тегло 0,15 грама; хероин с нето тегло 0,16 грама, с обща стойност на наркотичните вещества 94,40 лева. Като метамфетаминът, кокаинът и хероинът са вещества с висока степен на риск, съгласно чл. 3, ал. 2 от Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, включени в Приложение №1, Списък I на Наредба за реда за класифициране на растенията и веществата като наркотични.

С присъдата от 08.07.2020 г. на Софийски районен съд на подсъдимия Живко К. е наложено наказание от една година и шест месеца „лишаване от свобода“, при първоначален „строг“ режим, „Глоба“ в размер на 2200 лева, като е приведено в изпълнение и наказание по предходно осъждане от една година „лишаване от свобода“, при първоначален „строг“ режим.

Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Софийски градски съд.