Пет години и четири месеца лишаване от свобода получи подсъдим за изнасилване след внесен в съда обвинителен акт на Софийска районна прокуратура

10 Юли 2020 г.

По внесен в съда обвинителен акт на Софийска районна прокуратура подсъдимия Борислав В. е признат за виновен за извършено от него престъпление по чл. 152, ал. 3, т. 5, вр. ал. 1, т. 2, вр. чл. 29, ал. 1, б.„а” НК.

На 24.04.2015 г., в неустановен момент за времето от около 05.00 ч. до около 06.00 ч, в стая в хотел, находящ се в гр. София, Борислав В. се съвкупил с лице от женски пол – И. П., като я принудил към това със сила и заплашване - нанесъл няколко удари с ръце в областта на главата на И. П., казал ѝ „Ако гъкнеш, ще те убия“, след което се съвкупил с нея, като деянието е извършено в условията на опасен рецидив - след като подсъдимият е бил осъждан за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода не по-малко от една година, изпълнението на което не е отложено по чл. 66 от НК.

На 07.07.2020 г. Софийски районен съд е признал за виновен Борислав В. по повдигнатото му от СРП обвинение, като му е наложил наказание „лишаване от свобода“ за срок от пет години и четири месеца, което ще бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим.

Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Софийски градски съд.