По споразумение на Софийска районна прокуратура е осъден подсъдим, държал боеприпаси без надлежно разрешение

8 Юли 2020 г.

На 07.07.2020 г. съдът одобри споразумение между Софийска районна прокуратура и подсъдимия Илия И. за извършено от него престъпление по чл. 339, ал. 1 от НК.

Подсъдимият се е признал за виновен за това, че на 24.05.2019 г., в гр. София, е  държал боеприпаси за огнестрелни оръжия по смисъла на чл.7, ал.1 от Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия /„Боеприпаси за огнестрелни оръжия по смисъла на този закон са патрони или изстрели или техните компоненти – снаряди, гилзи, капсули или снаряди, които се използват в огнестрелно оръжие” /, общо 185 броя патрони, без да има за това надлежно разрешение, издадено на основание чл. 83, ал. 5, вр. чл.50, ал.3, вр. с чл. 84, ал.4 от Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.

С определение от 07.07.2020 г. на Софийски районен съд на подсъдимия Илия И. е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година и шест месеца, с изпитателен срок от три години. Боеприпасите /общо 185 броя патрони/ се отнемат в полза на държавата.

Споразумението, одобрено от Софийски районен съд, е окончателно и има сила на влязла в сила осъдителна присъда.