По внесен обвинителен акт на Софийска районна прокуратура е осъден подсъдим за хулиганство и държане на оръжие и боеприпаси без надлежно разрешение

26 Юни 2020 г.

На 22.06.2020 г. съдът е признал за виновен подсъдимия Любен Т., по внесен обвинен акт на Софийска районна прокуратура, за извършено престъпление по чл. 325, ал. 2, вр. ал. 1 от НК и престъпление по чл. 339, ал. 1 от НК.

Подсъдимият Любен Т. е признат за виновен за това, че на 04.11.2018 г., около 19.00 ч., в гр. София, ж.к. „Дружба“, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, а именно извадил стандартен газово-сигнален пистолет, модифициран в огнестрелно оръжие, насочил го към П. П. и произвел два изстрела, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост - осъществено е на публично място, при демонстрация на безнаказаност и пренебрежение на установените правила за поведение в обществото, телесната неприкосновеност и достойнство на отделната личност. Любен Т. е признат за виновен и за това, че държал огнестрелно оръжие – 1 бр. газово-сигнален пистолет, модифициран в огнестрелно оръжие и боеприпаси за огнестрелно оръжие - 6 броя  патрони, модифицирани в огнестрелни боеприпаси, без да има за това надлежно разрешение, съгласно Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.

 С присъдата от 22.06.2020 г. на Софийски районен съд на подсъдимия Любен Т. е наложено едно общо наказание „лишаване от свобода“ за срок от три години, отложено с изпитателен срок от пет години.

Присъдата на Софийски районен съд подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.