Ефективно наказание лишаване от свобода получи подсъдим за кражба след одобрено от съда споразумение на Софийска районна прокуратура

18 Юни 2020 г.

На 10.06.2020 г. съдът одобри споразумение на Софийска районна прокуратура и подсъдимия Виктор Л. и му наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година, при първоначален „строг“ режим.

Подсъдимият се признава за виновен за това, че на 18.12.2019 г., около 10.20 ч., в гр. София, от офис помещение на фирма „К.С.Б.“ ЕООД, отнел чужда движима вещ – лаптоп на стойност 1295,95 лева (хиляда, двеста, деветдесет и пет лева и деветдесет и пет стотинки), от владението на К. П. (собственост на „К.С.Б.“ ЕООД), без негово съгласие с намерение противозаконно да го присвои, като деянието е извършено при условията на опасен рецидив. Виктор Л. извършил престъплението след като е бил осъждан за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода не по - малко от една година и след като е бил осъждан два пъти на лишаване от свобода за умишлено престъпление от общ характер - престъпление по чл. 196, ал. 1, т. 1, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. „А“ и б. „Б“ НК.

Споразумението не подлежи на въззивна и касационна проверка и има последиците на влязла в сила осъдителна присъда.