Извършител на грабеж е задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор при Софийска районна прокуратура

16 Юни 2020 г.

На 15.06.2020 г. прокурор при Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност обвиняемия Иво М. за това, че:

На 08.06.2020 г., около 20:00ч., в гр. София, ул. „Братя Миладинови“, отнел чужди движими вещи (собственост на П. М.) – парична сума в размер на 5490 лева, от владението на П. М. с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила – блъснал със сила П. М., който паднал на земята и изпуснал паричната сума, като Иво М. взел парите и избягал - престъпление по чл. 198, ал. 1 от НК. За извършеното от обвиняемия престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода от три до десет години. 

По случая е образувано досъдебно производство, в хода на което е установено, че Иво М. е осъждан. Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителя, на 15.06.2020 г. прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, след изтичането на които ще бъде изготвено и внесено искане до СРС за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.