Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е внесен обвинителен акт срещу обвиняем за грабеж

11 Юни 2020 г.

   На 10.06.2020 г. Софийска районна прокуратура е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Валентин К. за това, че отнел чужда движима вещ – мобилен телефон на стойност 809.10 /осемстотин и девет лева и десет стотинки/, от владението на С. С., с намерение противозаконно да я присвои, като употребил за това сила и заплашване – издърпал с ръка телефона от ръката на С. С. и му казал: „Бегай да не те бия!“ – престъпление по чл.198, ал.1, пр. 1 и пр. 2 от НК.

   На 09.11.2019  г., около 19.00 ч. С. С. се намирал в гр. София, бул. „Ботевградско шосе“, на трамвайна спирка и чакал трамвай. Обвиняемият Валентин К. бил на същото място по това време. След като забелязал С. С., Валентин К. се приближил до него и го попитал колко е часа. С. С. погледнал телефона си и му отговорил. Обвиняемият настоял С. С. да му даде телефона, за да види лично колко е часа. С. С. му показал телефона си, за да види часа. Въпреки, че бил съвсем близо, Валентин К. настоял С. С. да му даде телефона. С. С. се притеснил и държейки телефона си го приближил още към обвиняемия. В този момент Валентин К. издърпал с ръка телефона от ръката на С. С. и му казал: „Бегай да не те бия!“ и прибрал телефона в джоба си. След това обвиняемият тръгнал да пресича бул. „Ботевградско шосе“, а С. С. въпреки, че бил много изплашен го последвал. Обвиняемият го видял и се обърнал към С. С. с думите: „Бягай, за да не те бия!“, той се изплашил и се върнал. Пострадалият имал достатъчно време и успял добре да огледа обвиняемия, а и били на съвсем близко разстояние един от друг докато му показвал часа от телефона си, запомнил добре външния му вид. В хода на разследването С. С. разпознал Валентин К.

  По досъдебното производство било установено, че обвиняемият Валентин К. е осъждан. Разследването срещу него е приключило, като на 10.06.2020 г.  е внесен за разглеждане обвинителен акт в Софийски районен съд.