Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност и задържа за срок до 72 часа обвиняем за противозаконно проникване в чуждо МПС

11 Май 2020 г.

На 10.05.2020 г. Софийска районна прокуратура привлече като обвиняем Мирослав Д., на 38 години, в извършване на престъпление от общ характер, като му е повдигнато обвинение е по чл. 346 б. от НК за това, че:

На 09.05.2020 г., около 16:45 часа, в гр. София, ж.к. „Надежда“ противозаконно проникнал в чуждо моторно превозно средство – лек автомобил, чрез повреждане на ключалката на шофьорската врата, без съгласието на собственика И.Т. Обвиняемият Мирослав Д. е осъждан единадесет пъти, като с последното осъждане му е наложено наказание лишаване от свобода за срок от тринадесет години и шест месеца.

Предвид високата обществена опасност на извършителя, дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на Мирослав Д. за срок до 72 часа, след изтичането на които ще бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.