Софийска районна прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт за управление на МПС без съответната правоспособност

29 Април 2020 г.

На 29.04.2020г. под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е внесен обвинителен акт срещу Мирослав Г. за това, че в едногодишен срок от наказването му по административен ред за управление на моторно превозно средство /МПС/ без съответната правоспособност, е управлявал лек автомобил, без свидетелство за управление на МПС – престъпление по чл. 343в, ал. 2 от НК.

На 26.11.2019г., 17.46 часа в гр.София, ж.к. „Дружба“, по бул. „Проф. Цветан Лазаров“ полицейски служители при отдел „Пътна Полиция“ – СДВР спрели за проверка лек автомобил, управляван от Мирослав Г. Обвиняемият не представил свидетелство за управление на моторно превозно средство. От извършените справки полицейските служители установили, че Мирослав Г. не притежава свидетелство за управление на моторно превозно средство /СУМПС/ и е наказван по административен ред за управление без СУМПС с пет наказателни постановления в периода 2015г. - 2018г. Наказателните постановления са му били връчени лично на 09.01.2019г. и влезли в законна сила на 18.01.2019г.  Обвиняемият системно е управлявал моторно превозно средство без да има съответната правоспособност. Гореописаното деяние Мирослав Г. е извършил в едногодишен срок, след като вече е бил наказван за същото деяние по административен ред.

По досъдебното производство е установено, че обвиняемият Мирослав Г. е многократно осъждан. Предстои делото срещу него да продължи в съда.