Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е внесен обвинителен акт за закана с убийство

28 Април 2020 г.

С внесен от Софийска районна прокуратура на 28.04.2020г., обвинителен акт, Пламен Н., е обвинен в това, че се заканил с убийство на К.К., а именно – опрял кухненски нож до гърлото ѝ, като отправил към нея думите „Ще те ликвидирам, ще те убия“ и след съпротива от нейна страна я хванал с двете си ръце за гърлото, започнал да я души и отново отправил към нея думите „Ще те убия“, и това заканване би могло да възбуди основателен страх от осъществяването му у К.К. - престъпление по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1 НК.

През 2009г. в гр. София, кв. „Княжево“ обвиняемият Пламен Н. и пострадалата К.К. започнали да живеят на семейни начала; през 2011г. се родило общото им дете В.Н., като няколко месеца след раждането на детето отношенията между двамата започнали да се влошават. През 2013г. Пламен Н. и К.К. прекратили връзката си. През лятото на 2017г. обвиняемият и К.К. подновили съвместното си съжителство в името на съвместното отглеждане на общото им дете, но отношенията им отново станали конфликтни. На 13.01.2018г., около 19:00 часа, Пламен Н. и К.К. се намирали в апартамента в кв. „Княжево“, когато между тях възникнал пореден конфликт по битови въпроси. В този момент обвиняемият взел в ръцете си кухненски нож и го опрял до гърлото на К.К., при което отправил към нея думите „Ще те ликвидирам, ще те убия“. Тогава пострадалата К.К. започнала да се съпротивлява, като се опитвала да отблъсне Пламен Н. от себе си и да стигне до мобилния си телефон, за да потърси помощ. Обвиняемият я хванал за гърлото с двете си ръце, започнал да я души и отново отправил към нея думите „Ще те убия“. К.К. все пак успяла да подаде сигнал за случилото се до органите на полицията, на мястото се отзовали полицейски служители от 06 РУ-СДВР, които задържали обвиняемия по реда на ЗМВР и го транспортирали до сградата на 06 РУ-СДВР.

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура по случая било образувано досъдебно производство. Предстои делото срещу обвиняемия Пламен Н. да бъде насрочено за разглеждане в Софийски районен съд.