Софийска районна прокуратура предаде на съд 21 годишен младеж за кражба от багажник на автомобил

7 Април 2020 г.

На 07.04.2020г. под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е приключено разследването и е внесен обвинителен акт срещу обвиняемия Кристиан М. за това, че отнел чужди движими вещи, а именно 1 бр. таблет с поставена 1 бр. SD карта памет 30 GB, 1 бр. преносим компютър със зарядно устройство, общо на стойност 1453,20 лева – собственост на В.С., 1 бр. касов ключ, 2 бр. секретни ключове и 1 бр. ключодържател, като всички вещи са на обща стойност 1979,70 /хиляда деветстотин седемдесет и девет лева и седемдесет стотинки/ лева, от владението на Н. С., без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като за извършване на кражбата е използвано моторно превозно средство - престъпление по чл.195, ал.1, т.4, пр.1, вр. чл.194, ал.1 от НК.

На 01.10.2019г., около 18,00 часа на ул. „Фредерик Жолио Кюри” в гр. София, Н. С. паркирал собствения си лек автомобил, като преди това оставил в багажника на автомобила раница, в която се съдържали описаните по-горе движими вещи. Н.С. заключил автомобила си и отишъл в заведение в близост. По същото време на адреса пристигнали обвиняемият Кристиан М. и В.Б., които се придвижили с лек автомобил, управляван от Кристиан М. Обвиняемият слязъл от автомобила и се насочил към автомобила на Н.С., отворил вратата на багажното отделение, откъдето взел раницата на Н. С., заедно със съдържащите се в нея посочени инкриминирани вещи. Кристиан М. се върнал до лекия автомобил, с който се придвижвал и извадил от раницата инкриминираните вещи, след  което се върнал до автомобила на Н. С. и оставил в багажника само раницата му. Непосредствено след това обвиняемият и В. Б. напуснали местопрестъплението. В.Б. не бил запознат с намеренията на Кристиан М. за извършване на кражбата и не е взел участие в нея. Около 19:10 часа Н.С. се върнал при автомобила си, придвижил се до адреса, на който живее в ж.к.“Дървеница“ и там установил, че от раницата му липсват инкриминираните вещи.

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано досъдебно производство за гореописаното престъпление, спрямо обвиняемия е взета мярка за неотклонение „Гаранция в пари“. Разследването е приключило, като на 07.04.2020г е изготвен и внесен в съда обвинителен акт срещу Кристиан М.