Софийска районна прокуратура осъществява ръководство и надзор върху разследването по досъдебно производство, образувано по повод масовото сбиване, случило се на 18.12.2019 г. в кв. „Филиповци“ в гр. София

20 Декември 2019 г.

Софийска районна прокуратура осъществява ръководство и надзор върху разследването по досъдебно производство, образувано по повод масовото сбиване, случило се на 18.12.2019 г. в кв. „Филиповци“ в гр. София.

След събирането на достатъчно доказателства и след доклад на материалите по делото в СРП, две лица съответно О. О. М. и О. С. М. са привлечени като обвиняеми за извършено престъпление по чл. 128, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1 от НК – умишлено причиняване на тежка телесна повреда на едно лице. Обвиняемите са действали в съучастие, като съизвършители. Единият от тях е осъждан, включително и за причиняване на средна телесна повреда, а настоящото деяние го е извършил в изпитателния срок на предходно осъждане.

Постановено е задържането на обвиняемите за срок до 72 часа, като на 21.12.2019 г. същите следва да бъдат приведени в СРС, с оглед разглеждане на искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.